HARRI SANE SYVÄLLISEMMIN
Ajatuksia, kommentteja tai ehdotuksia otan mielelläni sähköpostiini info@harrisane.fi
YRITTÄJÄ

Olen turvallisuusalan konsultti ja kouluttaja. Teen erilaisia projektiluontoisia selvityksiä ja pitkäjänteistä koulutusta erilaisissa ihmishenkiä säilyttävissä hankkeissa kuten turvallisuusasenne- ja veneilytaitokoulutuksessa. Tavoitteeni on kunta, jossa yrittäminen on helppoa ja turvallista.

Olen myös turvallisuusasiantuntijana kansainvälisessä EU-rahoitteisessa 30MILES-projektissa, jossa kehitetään turismia ja Itäisen Suomenlahden vierasvenesatamaverkostoa yhdessä Venäjän kanssa Viipurin ja Pietarin alueella.

Yrittäjyys on hevonen
ISÄ

Olen kolmen aikuisen lapsen isä, nuorimmainenkin on ollut jo omillaan muutaman vuoden. Olen ollut aktiivisesti mukana hänen harrastustoiminnassaan – ratsastuksessa. Olen videoinut hänen kaikki harjoituksensa lapsuusiästä asti eli käytännössä seurannut hänen kehittymistään "linssin läpi". Se on ollut itselleni kasvattavaa ja erityisesti harjoitusten jälkipurku ja analysointi ruudun ääressä on ollut yhdistävä tekijä välillämme. Olen myös neljän reippaan pojan ja yhden yhtä reippaan tytön viriili isoisä. Tulevaisuus aivan silmien alla.

Haluan varmistaa, että kaikki terveyttä ylläpitävät ja liikunnalliset harrastusmuodot voivat säilyä ja kehittyä Inkoossa edelleenkin. Näihin kuuluu ratsastuksen, veneilyn ja pallopelien lisäksi lukuisia muita lajeja ja alueita. Nuorten ehdoilla ikäääntymistä unohtamatta.

LIIKENTEEN AMMATTILAINEN

Olen muiden tehtävieni ohessa ajanut taksia eri vaiheissa n. 10 vuoden ajan Helsingin alueella. Taksinkuljettajana kuulee paljon erilaisia mielipiteitä ja kehitysideoita. Erityisesti vanhusten palveluista, tarpeista ja toiveista sai hyvän kuvan tässä tehtävässä. Myös liikenteen haasteet olivat päivittäin "iholla".

Järkevät liikenneratkaisut ovat oleellinen osa kehittyvää ja kestävää kuntakuvaa. Ympäristöystävällisyys tarkoittaa myös sujuvuutta liikenteessä - sekä julkisessa että yksityisessä.
VENEILIJÄ

Harrastan purjeveneilyä ja olen ollut aktiivisesti mukana venealan yhdistyksissä ja toimikunnissa. Olen auktorisoitu veneily- ja purjehduskouluttaja ja pidän kursseja sekä Suomessa että Välimerellä. Koulutan myös Espoon työväenopistossa meriturvallisuutta aloitteleville veneilijöille.

Hallituksen kaavailema, sittemmin peruttu, vene- ja moottoripyörävero soti voimakkaasti oikeustajuani vastaan. Mitään harrastusta, joka tuo harrastajalleen sosiaalista tai fyysistä mielihyvää, rentoutumista, palautumista ja mielenterveyttä, ei pitäisi verottaa missään olosuhteissa. Hyvien liikunnallisten harrastusten terveysvaikutukset ulottuvat pitkälle eläkeikään ja siten vähentävät yhteiskunnan sairaanhoitomenorasitusta.
MUUT HARRASTUKSET

Pyrin aktiivisesti pitämään huolta omasta terveydestäni pelaamalla ympärivuotisesti jääkiekkoa ja jalkapalloa. Jatkuva "kaatuminen" harrastusten parissa pitää elimistön kunnossa ja valmiina elämän haasteissa. Olen mm. pelannut kuuluisassa potkupallojoukkueessa FC Funboysissa ykkösmaalivahtina menestyksekkäästi yli 40 vuoden ajan.
Harrastusten saatavuus on erittäin tärkeää kaikille ikäluokille ja mahdollisuudet on taattava kaikille.

Valokuvaamista ja videokuvaamista olen harrastanut pikkupojasta asti. Nykyisin pääkohteena on ns. dronekuvaus eli ilmasta käsin videokuvaaminen. Siinä tiivistyy ajatukseni projektien helikopterinäkymästä eli ottamalla hieman etäisyyttä asioihin, näkee kokonaisuuden aivan uusin silmin. Politiikassakin oiva toimintatapa.
MEDIASSA

Olen kirjoittanut kolumneja yli 10 vuoden ajan Meripelastajalehteen ja kirjoituksiani on julkaistu muuallakin. Myös radiossa ja TV:ssä...Lue lisää täältä...